Her türlü pasta ve kekte kullanabileceğiniz gibi meyvelerle de tüketebileceğiniz bir krema.
- Eğer koyu kıvamlı bir krema elde etmek istiyorsanız çikolata miktarını artırabilirsiniz.
- Ara kreması olarak kullanacaksanız soğuduktan sonra çırpabilirsiniz.
- Süsleme kreması olarak kullanacaksanız kesinlikle soğuk kullanın ve süslediğiniz yiyeceğin de soğuk olduğuna emin olun.
- Pişirirken içine meyve püresi de ekleyebilirsiniz. Meyve sıvısının kıvamı yumuşatacağından dolayı yine çikolata miktarını artırıp ektra olarak tereyağ ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
Sade
-200 ml sıvı krema
-250 gr beyaz çikolata
-1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Hazırlanışı:
- Beyaz çikolatayı mümkün olduğunca küçük parçalara ayırın.
- Kremayı bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın ve içine tereyağı çikolataları ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ilıkken genelde dökülecek kıvamda olduğundan kaplama kreması olarak kullanabilirsiniz.
- krema soğuduktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Kremamsı bir kıvam alacak. O zaman pasta arasında ve kaplarken de kullanabilirsiniz.
- ARA KREMASI VEYA RAHAT SÜRÜLECEK KATI BİR KREMA İÇİN:
- Ganaj yapmak için bir diğer yöntem ise (bunu sonra keşfettim ve özellikle bunu tavsiye ediyorum) mousse yöntemini denemek. Bunun için çikolatayı benmari usulü eritip alın ve içine ODA SICAKLIĞINDAKİ 50 ml kremayı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 150 ml kremayı SOĞUTUN ve ÇIRPIN çırpın. Daha sonra çırpılmış kremaya, oda sıcaklığına gelmiş erimiş beyaz çikolata ve krema karışımını ekleyip çırpın. Bu sayede daha yoğun kıvamlı ve daha rahat sürülebilir krema elde ediyorsunuz.