17 Nisan 2013 Çarşamba

CEVİZLİ TARÇINLI KEK

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi
3-3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

  • Derin bir çırpma kabında 3 yumurta ve şeker 3-4 dk çırpılır.
  • İçine sıvı yağ, süt, ceviz, tarçın, portakal kabuğu rendesi, un vanilya, kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır. 
  • Yağlanmış kek kalıbına karışım boşaltılır.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında 50-55 dk pişirilir.


Afiyet olsun :))))


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...