350 g kıyma
1 dilim ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik
Kimyon
Karabiber
Biberiye
Tuz
2 adet patates
2 adet biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı:
- Kıyma, küçük küçük doğranmış soğan (rendelenmiş değil), ekmek içi, yumurta, sıvı yağ ve baharatlar karıştırılarak iyice yoğurulur ve buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakılır.
- Patatesler halka şeklinde doğranarak derin bir kap içinde biraz sıvı yağ, tuz, kekik ve biberiye ile harmanlanır.
- Borcam yağlanarak patatesler dizilir.
- Üzerine köfteler ve biber yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir.
- 15 dk sonra köfteler ters düz edilir ve 10 dk daha pişmesi için fırına bırakılır.
- Bu sırada domates küp küp doğranarak az yağda sotelenir. Domates sulanınca içine salça ve kıvamını sulandırmak için çok az sıcak su eklenir. Tuzu da ilave edilerek ocak kapatılır.
- Fırındaki köftelerin üzerine bu domatesli sos gezdirilerek 10 dk daha köfteler pişirilir.
Afiyet olsun :)))