3 adet kabak
300 g kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 su bardağı süt
1.5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları enine ikiye keserek bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyuyoruz.
Kabak içlerini daha sonra yapacağımız çorba için dolaba kaldırıyoruz.
Bir tencereye sıcak su doldurarak içine tuz ekliyoruz. Kabakları bu kaynayan suda 5 dk haşlıyoruz. (çok fazla haşlamamaya dikkat edin, çünkü sandallar parçalanabilir.). Haşlanan kabakları ayrı bir yere alarak sandallarımızın iç malzemesini hazırlamaya başlıyoruz.
Bir tencerede sıvıyağda minik minik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Pembeleşen soğanlara kıymayı ekliyoruz.
Kıyma pişince küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyerek 4-5 dk daha pişiriyoruz. Ocağın altını kapatarak küçük küçük doğradığımız dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Bu harçla sandalları dolduruyoruz.
Beşamel sosu hazırlamak için küçük bir teflon tencerede tereyağda unu kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Hızlı hızlı karıştırıyoruz. Sos kıvama geldiğinde ocaktan alıyoruz.
Sandalların üzerine sosu ilave ediyoruz.
Küçük bir kasede 1 su bardağı sıcak suyun içinde 1 kaşık salçayı eriterek sandallarımızı koyduğumuz fırın kabının içine koyuyoruz. böylece kabakların yanması engellenmiş oluyor.
Hazırlanan sandalları bu şekilde fırına veriyoruz.
200 derecede 20 dk pişen sandalların üzerine kaşar rendesi ekleyerek tekrar fırına veriyoruz.
Kaşarlar eridiğinde fırından çıkararak servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)))))