3 Mart 2020 Salı

Patlıcan Kebabı Tarifi

PATLICAN KEBABI 
Yakın yörelerden de lezzetler denemeye devam ediyoruz elbette :):)
Yemek Tarifleri, Etli Yemek Tarifleri,Tatlı Tarifleri,Hamurişi Tarifler ve Daha Fazlası


  • 4 adet kemer patlıcan : Kabuklarını soymadan direkt doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar beklettim.
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • Tuz, karabiber, pul biber 

Köfteleri yoğurup buzdolabında 2 saat kadar beklettim. 
Patlıcanlarla birlikte tepsiye dizdim. Sos filan eklemedim bu kez. Kıyma kendi suyunu bırakıyor ve patlıcanda o duyda pişiyor . Bence lezzette burada patlıyor . İsteğe bağlı biber ve domates yerleştirdim. 200-220 derecede pişirdim. .

TARİFİMİN VİDEOSU
1