18 Nisan 2013 Perşembe

Çilekli Beyaz Çikolatalı Trüf (Truffles)



Çilekli trüf yaparken çilek olayını nasıl halledeceğimi bilemedim. Taze çilek kullansam tutar mı veya bozulur mu emin olamadığım için hem kıvam ve renk hem de aroma vermesi için çilekli bitkisel jel tozu kullandım biraz. Biraz da süt tozu ekledim, neden bilmiyorum. siz eklemeseniz de olur bence. Sonuçsa gayet güzel oldu. Trüfleri yaptıktan sonra baktım ki taze çilekle de yapılıyor. Taze çilekle eminim daha güzel olur, bir dahaki sefere taze çilekli ve naneli yapacağım kesinlikle. 

ÇİLEKLİ VE BADEMLİ BEYAZ ÇİKOLATALI TRÜF (TRUFFLES)

Malzemeler:
6-9 adet

Hazırlanışı:

  1. Beyaz çikolatalı ganajı hazırlayın.
  2. 1 tatlı kaşığı çilekli bitkisel jel tozuna 1 çay kaşığı sıvı krema ekleyip tozu iyice ezin ve yedirin.
  3. Sonra ganaja karıştırıp içine  1 yemek kaşığı süt tozunu 2 yemek kaşığı toz badem ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırıp malzemeleri birbirine yedirin.
  4. Daha sonra geniş bir kaba alıp üzerini streç filmle kapayın. 1 saat oda sıcaklığında katılaştırdıktan sonra şekillendirilecek kıvama gelmiş olması gerekli. Bir kaşık yardımı ile cevizden küçük parçalar koparın ve kısa süre elinizde yuvarlayıp şekil verin. (Bu aşamayı çok uzatırsanız erir) Şekil verdiğiniz trüfleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  5. Tercihen beyaz çikolatayı  benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya trüfleri batırıp çıkarın veya bir kaşık yardımı ile çikolatayla kaplayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye tekrar dizin.


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...