EKMEK HAMURUNDAN ZEYTİNLİ ÇÖREK
ZEYTİNLİ MİNİK EKMEKCİKLER
Zeytinli çörek tarifim hem çok pratik hem bir o kadar lezzetli ve doyurucudur...Aslında bir nevi zeytinli minik ekmekçikler de diyebiliriz... Özellikle kahvaltılar için güzel bir tariftir... Fırında pişerken evinizi dayanılmaz hoş bir koku kaplayacaktır...
- MALZEMELER:
- 2 adet ekmek hamuru
- 1 su bardağı kadar dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
- 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış ceviz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 yemek kaşığı kadar un
- ÜZERİ İÇİN:
- yumurta sarısı
- çörek otu
- YAPILIŞI:
- Hamuru bir kaba alın.
- Soğanları ince ince yemeklik doğrayıp, hamura katın.
- Zeytin, nane, ceviz ve sıvı yağı da ekleyin.
- Yoğurmak için çok az un gerekebilir, kıvamına göre ekleyin.
- Yumuşak bir hamur yoğurun.
- Elinize hafif sıvı yağ sürün.
- Mandalina büyüklüğünde toplar yapın.
- Yağlanmış tepsiye aralıklarla sıralayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörek otu serpin.
- Kısa bir süre tepside mayalanmasını bekleyin.
- 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Eğer çörekler sert olmuşsa üzerine çok az su serpip ,tepsinin üzerini bir süre için kapatın.( Bu işlem birçok mayalı hamurlar için geçerlidir.)
- AFİYET OLSUN