11 Ekim 2016 Salı

ZEYTİNLİ ÇÖREK


EKMEK HAMURUNDAN ZEYTİNLİ ÇÖREK
ZEYTİNLİ MİNİK EKMEKCİKLER
Zeytinli çörek tarifim hem çok pratik hem bir o kadar lezzetli ve doyurucudur...Aslında bir nevi zeytinli minik ekmekçikler de diyebiliriz... Özellikle kahvaltılar için güzel bir tariftir... Fırında pişerken evinizi dayanılmaz hoş bir koku kaplayacaktır...






  • MALZEMELER:
  • 2 adet ekmek hamuru
  • 1 su bardağı kadar dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme  kuru nane
  • 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış  ceviz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5-6 yemek kaşığı kadar un
  • ÜZERİ İÇİN:
  • yumurta sarısı
  • çörek otu
  • YAPILIŞI:
  • Hamuru bir kaba alın.
  • Soğanları ince ince yemeklik doğrayıp, hamura katın.
  • Zeytin, nane, ceviz ve sıvı yağı da ekleyin.
  • Yoğurmak için çok az un gerekebilir, kıvamına göre ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur  yoğurun.
  • Elinize  hafif sıvı yağ sürün.
  • Mandalina  büyüklüğünde toplar yapın.
  • Yağlanmış tepsiye aralıklarla sıralayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörek otu serpin.
  • Kısa bir süre tepside mayalanmasını bekleyin.
  • 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar  pişirin.
  • Eğer çörekler sert olmuşsa üzerine çok az su serpip ,tepsinin üzerini bir süre için kapatın.( Bu işlem birçok mayalı hamurlar için geçerlidir.)
  • AFİYET OLSUN


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...