2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Mevsimi ise 5-6 domates, mevsimi değilse 1,5 su bardağı konserve domates rendesi
5-6 bardak su
1 tablet et bulyon
Karabiber
Tuz
Üzeri için kaşar peyniri
Hazırlanışı:
- Tenceremizde tereyağını eritiyoruz. erittiğimiz tereyağında unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine domates rendelerimizi ve salçamızı ekliyoruz.
- 1-2 dakika bu şekilde pişirdikten sonra suyumuzu ekliyoruz ve kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynayan çorbamıza et bulyonumuzu, karabiberimizi ve az miktardaki tuzumuzu ekliyoruz. (tuza dikkat, bulyonun içindede tuz var)
- 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
- Üzerine kaşar rendesi ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)))