7 Nisan 2013 Pazar

DOMATES ÇORBASI

Malzemeler:   

2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Mevsimi ise 5-6 domates, mevsimi değilse 1,5 su bardağı konserve domates rendesi
5-6 bardak su
1 tablet et bulyon
Karabiber
Tuz
Üzeri için kaşar peyniri


Hazırlanışı: 


  • Tenceremizde tereyağını eritiyoruz. erittiğimiz tereyağında unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 
  • Üzerine domates rendelerimizi ve salçamızı ekliyoruz. 
  • 1-2 dakika bu şekilde pişirdikten sonra suyumuzu ekliyoruz ve kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
  • Kaynayan çorbamıza et bulyonumuzu, karabiberimizi ve az miktardaki tuzumuzu ekliyoruz. (tuza dikkat, bulyonun içindede tuz var)
  • 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Üzerine kaşar rendesi ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun :)))

                        

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...