1 adet orta boy kırmızı lahana
Sirke
Yarım limon suyu
Tuz
Sirke
Su
Hazırlanışı:
- Kırmızı lahanayı ince ince doğrayarak, geniş bir kabın içine alıyoruz.
- Üzerine yarım limonun suyunu ve 3 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
- Elimizle 5-10 dakika lahanalar yumuşayıp, rengini vermeyi başlayana kadar ovuyoruz. Yumuşayan lahanaları konserve kavanozuna dolduruyoruz.
- Kavanozu sırasıyla 1 çay bardağı sirke, 1 çay bardağı su şeklinde tamamen dolduruyoruz. (isterseniz sirke oranını arttırabilirsiniz, turşunuzun tadı daha keskin olacaktır.)
- Sıkıca kapağını kapatıp 3 gün bekletiyoruz.
- 3 günün sonunda kırmızı lahana turşunuz salatanıza eklemek için hazır.
Afiyet olsun :)))