8 Nisan 2013 Pazartesi

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Bu tarif benim gibi kırmızı lahanayı seven ancak her salata öncesinde tuzla ya da limonla lahanayı yumuşatmayı sevmeyenler için…


Malzemeler:
1 adet orta boy kırmızı lahana
Sirke
Yarım limon suyu
Tuz
Sirke
Su



Hazırlanışı:

  • Kırmızı lahanayı ince ince doğrayarak, geniş bir kabın içine alıyoruz. 
  • Üzerine yarım limonun suyunu ve 3 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. 
  • Elimizle 5-10 dakika lahanalar yumuşayıp, rengini vermeyi başlayana kadar ovuyoruz. Yumuşayan lahanaları konserve kavanozuna dolduruyoruz. 
  • Kavanozu sırasıyla 1 çay bardağı sirke, 1 çay bardağı su şeklinde tamamen dolduruyoruz. (isterseniz sirke oranını arttırabilirsiniz, turşunuzun tadı daha keskin olacaktır.)
  • Sıkıca kapağını kapatıp 3 gün bekletiyoruz. 
  • 3 günün sonunda kırmızı lahana turşunuz salatanıza eklemek için hazır.



Afiyet olsun :)))

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...