Herkese merhabalar, ilk defa denenmişler de bugün ; . Hatay'ın yöresel biberli ekmeğini pizza dilimine döndürdük tuz ile muhteşem oluyor tarifi ve gerekli malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 5 su bardağı un
Üzerine ;
- 4 adet soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz .
Hamuru mayalandı ve Yağlı kağıt serili tepsiye yaydım. .Soğana sıvı yağ& tuz soteledim ve salçaları ekledim yeterince kavurdum. Soğuyunca hamurun üzerine yaydım ve susam serptim. 15 dk kadar tekrar tepsi mayasına bıraktım. 200 derecede önceden ısınmış fırında pişirdim
TARİFİMİN VİDEOSU