Hamuru için;
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Su
Tuz
Yarım çay bardağı yoğurt suyu
İç harcı için:
300 g kıyma
1 adet domates
3 adet biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hazırlanışı:
- Un derin bir kabın içine alınarak ortasında çukur açılır.
- Küçük bir kase ılık su içinde eritilen yaş maya, yoğurt suyu ve tuz bu çukura eklenir.
- Yeteri kadar su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur ve üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalanırken bir kabın içinde kıyma, küçük küçük doğranmış şekildeki domates, biber, soğan ve maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber karıştırılır.Hamur mayalanıncaya kadar bu karışım da dinlenmeye bırakılır.
- Fırın en yüksek derecede çalıştırılarak ısıtılmaya başlanır.
- Mayalanan hamurdan bezeler koparılır. (Ben bu hamurdan 3 beze yaptım.)
- Bol unla merdane kullanarak bezeler genişletilir.
- Kenarlarında 1-2 cm boşluk kalacak şekilde harç sürülür.
- Kenarları içe doğru katlanır. Hazırlanan pide iki ucundan tutularak salıncak gibi hafifçe sallanır, hamur bu şekilde uzayacaktır. Tepsi boyuna göre pide uzatılarak, yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir.
- Isınan fırına pideler verilir ve pidelerin kenarı hafif kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır. (Yaklaşık 15 dk)
- Pideler pişerken küçük bir tavada tereyağ kızgın olmayacak şekilde eritilir.
- Fırından pideler çıkartılır çıkartılmaz önceden eritilen tereyağ pidenin kenarlarına sürülür. Böylece pidenin kenarlarının kuruması önlenir.
- Kenarları yağlanan pide sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun:)))