9 Nisan 2013 Salı

KIYMALI PİDE

Malzemeler:

Hamuru için;
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Su
Tuz
Yarım çay bardağı yoğurt suyu

İç harcı için:
300 g kıyma
1 adet domates
3 adet  biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı:


  • Un derin bir kabın içine alınarak ortasında çukur açılır.
  • Küçük bir kase ılık su içinde eritilen yaş maya, yoğurt suyu ve tuz bu çukura eklenir.
  • Yeteri kadar su ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur ve üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.



  • Hamur mayalanırken bir kabın içinde kıyma, küçük küçük doğranmış şekildeki domates, biber, soğan ve maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber karıştırılır.Hamur mayalanıncaya kadar bu karışım da dinlenmeye bırakılır.





  • Fırın en yüksek derecede çalıştırılarak ısıtılmaya başlanır. 
  • Mayalanan hamurdan bezeler koparılır. (Ben bu hamurdan 3 beze yaptım.)
  • Bol unla merdane kullanarak bezeler genişletilir.
  • Kenarlarında 1-2 cm boşluk kalacak şekilde harç  sürülür.
  • Kenarları içe doğru katlanır. Hazırlanan pide iki ucundan tutularak salıncak gibi hafifçe sallanır, hamur bu şekilde uzayacaktır. Tepsi boyuna göre pide uzatılarak, yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir.



  • Isınan fırına pideler verilir ve pidelerin kenarı hafif kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır. (Yaklaşık 15 dk)
  • Pideler pişerken küçük bir tavada tereyağ kızgın olmayacak şekilde eritilir. 
  • Fırından pideler çıkartılır çıkartılmaz önceden eritilen tereyağ pidenin kenarlarına sürülür. Böylece pidenin kenarlarının kuruması önlenir.
  • Kenarları yağlanan pide sıcak olarak servis edilir.





Afiyet olsun:)))     




tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...