12 Nisan 2013 Cuma

TENCEREDE TAVUK PİRZOLA

Malzemeler:

5 parça tavuk pirzola
2 patates
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kekik

Hazırlanışı:

Teflon bir tencereye sıvı yağı ekleyerek, yağı kızdırıyoruz.

Pirzolaları derileri alta gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Bu şekilde pirzolaların 2 tarafının da pişmesini sağlıyoruz. (yaklaşık 3 er dk)

Pişen tavukların tekrar derisi alta gelecek şekilde tencereye tekrar yerleştiriyoruz.
( Ancak tavukların tencerenin tabanını tamamen kaplamasına dikkat ediyoruz. Tavuklar pişince küçüldü, ben bu yüzden tenceremin boyunu küçülterek devam ettim. )
Tavukların üzerine halka halka doğradığımız patatesleri, soğanları, biberleri ve sarımsakları yerleştiriyoruz.


Tuzu ve kekiği de ilave ederek tencerenin kapağını kapatıyoruz.


Kısık ateşte 25-30 dk sebzeler pişene kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun :))))))





tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...