5 parça tavuk pirzola
2 patates
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kekik
Hazırlanışı:
Teflon bir tencereye sıvı yağı ekleyerek, yağı kızdırıyoruz.
Pirzolaları derileri alta gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Bu şekilde pirzolaların 2 tarafının da pişmesini sağlıyoruz. (yaklaşık 3 er dk)
Pişen tavukların tekrar derisi alta gelecek şekilde tencereye tekrar yerleştiriyoruz.
( Ancak tavukların tencerenin tabanını tamamen kaplamasına dikkat ediyoruz. Tavuklar pişince küçüldü, ben bu yüzden tenceremin boyunu küçülterek devam ettim. )
Tavukların üzerine halka halka doğradığımız patatesleri, soğanları, biberleri ve sarımsakları yerleştiriyoruz.
Tuzu ve kekiği de ilave ederek tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte 25-30 dk sebzeler pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :))))))