8 Nisan 2013 Pazartesi

TAVUK DÜRÜM

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
3-4 adet biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Lavaş ekmeği
sıvıyağ
Tuz
Kekik
Pulbiber



Hazırlanışı:

  • Tavuklarımızı, biberlerimi jülyen (uzun ince) şeklinde, soğanlarımızı yarım halka şeklinde, domateslerimizi küp küp doğruyoruz. 
  • Geniş bir tavada, az miktarda sıvıyağda, yüksek ateşte tavuklarımızı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme aşamasının sonunda tavuklara tuz, karabiber ve kekiği ekliyoruz. 
  • Tavuklarımızı ayrı bir tabağa alıp aynı tavada soğan ve biberleri soteliyoruz. Daha sonra domateslerimizi ve tuzu ekleyip, domateslerin çok sulanmasına izin vermeden ocağın altına kapatıyoruz. 
  • Lavaşları teflon tavada ısıtıyoruz, içine tavuklarımızı ve sebze sotemizi koyarak dürüm yapıyoruz.


Afiyet olsun:)))


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...