1 adet tavuk göğsü
3-4 adet biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Lavaş ekmeği
sıvıyağ
Tuz
Kekik
Pulbiber
Hazırlanışı:
- Tavuklarımızı, biberlerimi jülyen (uzun ince) şeklinde, soğanlarımızı yarım halka şeklinde, domateslerimizi küp küp doğruyoruz.
- Geniş bir tavada, az miktarda sıvıyağda, yüksek ateşte tavuklarımızı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirme aşamasının sonunda tavuklara tuz, karabiber ve kekiği ekliyoruz.
- Tavuklarımızı ayrı bir tabağa alıp aynı tavada soğan ve biberleri soteliyoruz. Daha sonra domateslerimizi ve tuzu ekleyip, domateslerin çok sulanmasına izin vermeden ocağın altına kapatıyoruz.
- Lavaşları teflon tavada ısıtıyoruz, içine tavuklarımızı ve sebze sotemizi koyarak dürüm yapıyoruz.
Afiyet olsun:)))