28 Nisan 2013 Pazar

MİLFÖY SARMA TAVUK BUT

Malzemeler:

6 adet tavuk but
6 parça milföy
1 yumurta sarısı
Tuz
Kekik

Hazırlanışı:

Tavuk butları tuzlu suda haşlıyoruz ve derilerini çıkarıyoruz.
Tavuk butların üzerine tuz ve kekik ilave ediyoruz.
Butların kemik kısmını alüminyum folyo ile kaplıyoruz.


Oda sıcaklığında beklettiğimiz milföyleri şeritler halinde kesiyoruz.


Bu şeritlerle tavuk butların etrafını milföy şeritleri ile sarıyoruz.
Sardığımız tavuk butlarının üzerine yumurta sarısı sürerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföyler kızarana kadar pişiriyoruz. 





Afiyet   olsun :)))

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...