Et Sote için:
300 g kuşbaşı doğranmış et
1 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı tere yağ
Tuz
Kekik
Fırında Mantar için:
1 paket mantar
Tere yağ
Tuz
Kekik
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Et sote
Tencerede çok az sıvı yağı ısıtarak etleri bu yağda suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken etlere 1 yemek kaşığı tereyağ ve yarım çay bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Pişen etlere önce soğanları, sonra biberleri en son küp küp doğranan domatesleri ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
Ocaktan almaya yakın tuzunu ve kekiğini de ekleyerek servis ediyoruz.
Fırında mantar
Kiremite saplarını çıkardığımız mantarları diziyoruz. İçlerine birer parça tereyağ ekliyoruz.
Tuz ve kekiği de ekleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye başlıyoruz.
Mantarların üzeri kızardığında fırından alarak üzerine rendelenmiş kaşar ekliyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.
Kaşarlar eridiğinde sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)))