27 Nisan 2013 Cumartesi

ÇETİNOS PİZZA :)

Malzemeler:

Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı un

Üzeri için:
2 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı kaşar rendesi
8-10 adet mantar
Sucuk
Sosis
2 adet çarliston biber
1 adet domates
Yarım kutu mısır
1 adet közlenmiş biber
Kekik
Karabiber

Hazırlanışı:

Bir kap içinde ılık su, maya ve şeker karıştırılarak 10 dk beklenir.



Unun ortasında bir çukur açılarak diğer hamur malzemeleri ve maya karıştırılarak hamur yoğurulur.

Hamur mayalanmaya bırakılır.



Bu sırada diğer tüm malzemeler doğranarak pizza için hazır hale getirilir.
Yarım saat sonra mayalanan hamur bir merdane yardımı ile açılır ve pizzanın pişirileceği yağlanmış kaba yerleştirilir.
Minik bir kasede salça biraz su ile açılarak içine tuz, kekik ve karabiber eklenir.
Bu karışım tepsiye serilen hamurun üzerine sürülür.



Rendelenmiş kaşar hamurun her yerine serpilir.



Geriye kalan malzemeler de eşit şekilde hamurun üzerine dağıtılır.



Pizza önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişirilir.



Dilimlenerek servis edilir.




Afiyet olsun :)))

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...