Çanak için;
350 g kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
Patates püresi için;
2 adet haşlanmış patates
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için;
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Çanak için gerekli malzemeler yoğurularak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Dinlenen harçtan limon büyüklüğünde parçalar kopararak çanak şekli veriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine çanakları yerleştiriyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
Çanaklar pişerken haşladığımız patatesleri tereyağ ve süt ile kısık ateşte pişirerek patates püresini hazırlıyoruz.
Pişen çanakların içini patates püresi ile dolduruyoruz.
Ayrı bir kasede 1 çorba kaşığı salça ve sıcak suyu karıştırarak tepsinin içine döküyoruz.
Doldurulan çanakları tekrar fırına vererek 10 dk daha pişiriyoruz.
10 dk sonra çanakların üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ederek kaşarlar eriyinceye kadar pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun...