25 Nisan 2013 Perşembe

ÇANAK KÖFTE

Malzemeler:

Çanak için;
350 g kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber

Patates püresi için;
2 adet haşlanmış patates
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Üzeri için;
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Çanak  için gerekli malzemeler yoğurularak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.


Dinlenen harçtan limon büyüklüğünde parçalar kopararak çanak şekli veriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine çanakları yerleştiriyoruz.


180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
Çanaklar pişerken haşladığımız patatesleri tereyağ ve süt ile kısık ateşte pişirerek patates püresini hazırlıyoruz.
Pişen çanakların içini patates püresi ile dolduruyoruz.
Ayrı bir kasede 1 çorba kaşığı salça ve sıcak suyu karıştırarak tepsinin içine döküyoruz.
Doldurulan çanakları tekrar fırına vererek 10 dk daha pişiriyoruz.


10 dk sonra çanakların üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ederek kaşarlar eriyinceye kadar pişirip servis ediyoruz.



Afiyet olsun...

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...