2 adet yufka
250 g kıyma
1 adet kuru soğan
10-12 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane
Sıvı yağ
Sarımsaklı yoğurt
Domates salçası
Hazırlanışı:
- Teflon bir tavada sıvı yağda minik minik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Pembeleşen soğanlara kıymayı, tuzu, karabiberi, pul biberi (isteğe bağlı) ekliyoruz. Kıyma da piştikten sonra harcımızı ocaktan alıyoruz ve ince ince doğradığımız maydanozları ilave ediyoruz.
- Her bir parçanın geniş kısmına harcımızdan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
- Sarma işlemi tamamlandıktan sonra gül şeklini vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- Tüm parçalara bu işlemi uyguladıktan sonra her birinin üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Mantılarımız fırında pişerken küçük bir kasede 1 çorba kaşığı salçayı biraz suyla karıştırıyoruz. Bu salçayı az yağda pişiriyoruz, içine nanesini ekliyoruz.
- Servis aşamasında mantılarımızın üzerine sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz. Salçalı sosunu da ekleyerek servise sunuyoruz.
Not: Mantının yoğurdu ve salçalı sosu yemeden hemen önce eklenmelidir. Daha öncesinde eklenirse yoğurt mantıyı yumuşatmakta ve hamur haline gelmesine neden olmaktadır.
Afiyet olsun :)))