10 Nisan 2013 Çarşamba

SOSYETE MANTISI

Malzemeler:

2 adet yufka
250 g kıyma
1 adet kuru soğan
10-12 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Nane
Sıvı yağ
Sarımsaklı yoğurt
Domates salçası

Hazırlanışı:

  • Teflon bir tavada sıvı yağda minik minik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. 
  • Pembeleşen soğanlara kıymayı, tuzu, karabiberi, pul biberi (isteğe bağlı) ekliyoruz. Kıyma da piştikten sonra harcımızı ocaktan alıyoruz ve ince ince doğradığımız maydanozları ilave ediyoruz.



  • Yufkaları 4 parçaya bölüyoruz. 


  • Her bir parçanın geniş kısmına harcımızdan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. 



  • Sarma işlemi tamamlandıktan sonra gül şeklini vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştiriyoruz.


  • Tüm parçalara bu işlemi uyguladıktan sonra her birinin üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.


  • Mantılarımız fırında pişerken küçük bir kasede 1 çorba kaşığı salçayı biraz suyla karıştırıyoruz. Bu salçayı az yağda pişiriyoruz, içine nanesini ekliyoruz.
  • Servis aşamasında mantılarımızın üzerine sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz. Salçalı sosunu da ekleyerek servise sunuyoruz.


Not: Mantının yoğurdu ve salçalı sosu yemeden hemen önce eklenmelidir. Daha öncesinde eklenirse yoğurt mantıyı yumuşatmakta ve hamur haline gelmesine neden olmaktadır.

Afiyet olsun :)))






tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...