1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet kuru soğan
8-10 dal maydanoz
Sıvı yağ
5-6 bardak tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Bütün sebzelerimizi minik minik doğrayarak hazır hale getiriyoruz. Kerevizin saplarını da doğramayı unutmuyoruz.
Tencerede sıvı yağda sırasıyla soğanları, patatesleri, kereviz ve saplarını son olarak da kabakları 2 şer dakika pişiriyoruz.
Sebzeler kavrulunca yavaş yavaş tavuk suyunu (bulyon da olabilir) ve tuzu ekliyoruz, sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Pişen çorbamızı sebzeleri çok ezmeden kısa süre blendırdan geçiriyoruz.
Maydanozunu ve karabiberini ekleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)))