18 Nisan 2013 Perşembe

Zencefilli Sütlü Çikolatalı Trüf (Truffles)


Zencefil ve sütlü çikolatayı bir arada çok sevdiğim için ne zaman pralin alacak olsam ilk sorduğum o olur ve çoğunlukla da bulamam. :) Sadece Baylan'da var bu aralar onun da zencefil aroması bana az geliyor. Bi ara Godiva'da da oluyordu, hala var mı bilmiyorum. Küçük miktarda da olsa denemelisiniz zencefil seviyorsanız. Hatta biraz tarçın da ekleyin.

Dünkü trüf maceramda zencefilli trüfü de aradan çıkardım, pralinden tek farkı bence şekli. Hatta daha lezzetli diyebilirim. Bundan sonra da evde yaparım heralde gayet kolay ve zevkli bir iş. İstediğiniz gibi çikolatalarınız oluyor 2 saat içinde.

ZENCEFİLLİ SÜTLÜ ÇİKOLATALI TRÜF (TRUFFLES)

                       

Malzemeler:
  • 1 ölçü Sütlü çikolatalı trüf ganajı (tarifi için tıklayın)
  • Her ölçü için en az 1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil veya 1/2 çay kaşığı toz zencefil. (Tadına bakın az gelirse artırın)
  • Kaplamak için tercihen beyaz çikolata


Hazırlanışı:


Hazırladığınız sütlü çikolatalı ganajı çok soğutmadan içine zencefili ekleyip, iyice karıştırın. Toz zencefil kullanacaksanız tozun her tarafa yayılmas için bir çatalla bastırarak karıştırın. Daha sonra geniş bir kaba alıp üzerini streç filmle kapayın. 1 saat oda sıcaklığında katılaştırdıktan sonra şekillendirilecek kıvama gelmiş olması gerekli. Bir kaşık yardımı ile cevizden küçük parçalar koparın ve kısa süre elinizde yuvarlayıp şekil verin. (Bu aşamayı çok uzatırsanız erir) Şekil verdiğiniz trüfleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Tercihen beyaz çikolatayı  benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya trüfleri batırıp çıkarın veya bir kaşık yardımı ile çikolatayla kaplayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye tekrar dizin.







tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...