2 adet alabalık
Tereyağ
1 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet biber
Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
- Öncelikle fırını 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
- Kiremitlerimizin içine tereyağ parçalarını, üzerine tuzladığımız alabalığı koyuyoruz.
- Ayrı bir kapta küp küp doğranan domatesi, biberi ve soğanı karıştırıyoruz.
- Kiremitte boş kalan yerleri domates, biber ve soğan karışımı ile dolduruyoruz. (çok fazla doldurmayın, pişerken taşarak fırınınızı batırabilir)
- Hazırladığımız balıkların üzerine 2-3 parça daha tereyağ koyarak ısınan fırının ızgara teli üzerinde pişmeye bırakıyoruz.
- 200 derecede 20 dk pişen balıkları fırından alarak üzerine kaşar rendesini ekliyoruz.
- 5 dk daha, üzeri kızarana kadar pişirerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)))