9 Nisan 2013 Salı

KİREMİTTE KAŞARLI ALABALIK

Malzemeler:

2 adet alabalık
Tereyağ
1 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet biber
 Kaşar peyniri


Hazırlanışı:


  • Öncelikle fırını 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
  • Kiremitlerimizin içine tereyağ parçalarını, üzerine tuzladığımız alabalığı koyuyoruz.
  • Ayrı bir kapta küp küp doğranan domatesi, biberi ve soğanı karıştırıyoruz. 

  • Kiremitte boş kalan yerleri domates, biber ve soğan karışımı ile dolduruyoruz. (çok fazla doldurmayın, pişerken taşarak fırınınızı batırabilir)

  • Hazırladığımız balıkların üzerine 2-3 parça daha tereyağ koyarak ısınan fırının ızgara teli üzerinde pişmeye bırakıyoruz. 
  • 200 derecede 20 dk pişen balıkları fırından alarak üzerine kaşar rendesini ekliyoruz.
  • 5 dk daha, üzeri kızarana kadar pişirerek servis ediyoruz.


Afiyet olsun :)))





tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...