Yarım paket maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
1/3 kalıp peynir
10-12 dal maydanoz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Mayayı ılık suda eritiyoruz ve içine toz şekeri de ilave ederek 5-10 dk bekletiyoruz.
Unumuzu derin bir kabın içine alıp ortasına çukur açıyoruz. Bu çukura eriyen mayayı, oda sıcaklığındaki sütü, sıvı yağı, tuzu ve sirkeyi ekleyerek yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
Ayrı bir kapta peyniri eziyoruz ve içine maydanozları doğruyoruz.
Mayalanmış hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.
Küçük bir kaba sıvı yağ koyuyoruz. Parmaklarımıızı bu sıvı yağa daldırıyoruz ve kopardığımız hamur parçasını yağlı parmaklarımızla genişletiyoruz.
İçine peynirli harcımızdan koyarak kapatıyoruz.
Kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürerek ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (35-40 dk) pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)))