Malzemeler:
Yarım kilo bakla
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Zeytinyağında minik minik doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz.
Üzerine tuzu ve şekeri ilave ediyoruz.
Soğanlar pembeleştiğinde ayıkladığımız ve doğradığımız baklaları ilave ediyoruz.
Bu şekilde baklalar sararana kadar kavuruyoruz.
1 bardak suda 1 tatlı kaşığı unu karıştırıyouz.
Kavrulan baklanın üzerine unla karıştırılan suyu, limon suyunu ve 1 bardak suyu ilave ederek kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz.
Ilıyan yemeğimizi arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
İSTİRİDYE MANTARI
Malzemeler:
Yarım kilo istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
5-6 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz
Kekik
Hazırlanışı:
İstiridye mantarının iri parçalar halinde doğruyoruz.
Az yağda soğanları pembeleşene kadar kavurduktan sonra istiridye mantarlarını ekliyoruz.
Yüksek ateşte mantarlar kızarana kadar pişiriyoruz.
Mantarlar suyunu çektiğinde önce biberleri, daha sonra küp küp doğradığımı domatesleri ekliyoruz.
Tuz ve kekiği de ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
Sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun :)))