3 parça somon
1012 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet domates
8-10 dal maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yarım limon
Hazırlanışı:
- Bir kap içerisinde 1 çay bardağı zeytinyağı, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsakları karıştırıyoruz.
- Somonları bu sosun içine yatırarak buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.
- Patatesi, ve havuçları iri parçalar halinde, arpacık soğanları bütün olacak şekilde bir kapta karıştırıyoruz.
- Maydanozları ve iri doğranmış domatesleri de bu karışıma ilave ediyoruz.
- Buzdolabından çıkardığımız balıkları sosun içinden çıkarıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş borcama diziyoruz.
- Sosun kalanını sebze karışımına ilave ediyoruz.
- Sebze karışımını somonun açıkta kalan yerlerine koyuyoruz.
- Limonu ince dilimler halinde keserek somonların üzerine yerleştiriyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun :))))