LAHMACUN BÖREĞİ
RULO LAHMACUN
KOLAY LAHMACUN
Çok çok pratik bir lahmacun tarifi...Altını güzel pişirirseniz çıtır çıtır... Ve inanılmaz ekonomik...250 gram kıymadan 2 tepsi börek...Ben 1. tepsiyi rulo şeklinde sararken domates dilimleri ve soğan ile sardım...diğer tepsiyi dilimledikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ile sıcak sıcak servis yaptım...Muhteşemdi...Sarımsaklı yoğurt ile tadı dönere benziyor...Her öğün yapılabilecek bir reçete... Özellikle çocuklar bayılacaklar...Lütfen deneyiniz...
- MALZEMELER:
- 5 adet yufka (2 tepsi için )
- Harcı İçin:
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz- pul biber- karabiber
- 2 diş sarımsak
- Sos için
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 su bardağı su
- YAPILIŞI:
- Harç için; sebzeleri ince kıyım doğrayın.
- Yoğurma kabına kıyma, doğranmış sebzeler, salça, yağ ve baharatları alın.
- Ara ara elinizi suyla ıslatarak harcı karıştırın.
- Sos malzemelerini de bir kasede çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
- Üzerine 1. yufkayı güzelce yerleştirin. Yufkanın üzerine yeteri kadar sos malzemesinden sürün.
- 2. yufkayı da üzerine düzgünce serin ve soslayın.( Ben midi fırın tepsisi kullandığım için 1 tepsiye 2 adet yufka kullandım. Büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 2,5 yufka bir tepsiye kullanın)
- Harcın yarısını kaşıkla üstüne yayın.( Harcın diğer yarısı ikinci tepsi için.)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. ( Yufkanın altı güzelce kızarsın)
- Lahmacun böreğinin ilk sıcaklığı çıktığında rulo şeklinde sarın.
- Keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.
- Özellikle üzerine sarımsaklı yoğurt tavsiye ederim. Döner gibi oluyor
- AFİYET OLSUN