LAHMACUN POĞAÇA NASIL YAPILIR?
LAHMACUN POĞAÇA
Lahmacun tadında nefis bir poğaça tarifi...İster kahvaltıya ister 5 çayına ...Kalabalık misafirleriniz içinde ideal bir tariftir...
- MALZEMELER:
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tuz
- aldığı kadar un ( 5,5- 6 su bardağı kadar)
- İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 250 gr kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- yarım demet maydanoz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı su
- tuz- karabiber- pul biber
- arzuya göre sumak
- YAPILIŞI
- Geniş bir kabın içinde maya,şeker, ılık süt, ılık suyu ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın.
- Sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırmaya devam edin.
- Azar azar un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
- Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın.
- Tüm sebzeleri minik minik doğrayın ve çok sulandırmadan birlikte robotta çekin.
- Bir kaba kıymayı alın ve üzerine çekilmiş sebzeleri, salça,sıvı yağ, su ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.(40 adet civarinda) Veya daha büyük bezeler yapabilirsiniz.
- Hafif unlu zeminde merdane yardımıyla bezeyi ince açın.
- Üzerine yeteri kadar iç malzemeden koyun ve yayın.
- Önce uçları kapatın.
- Daha sonra yanları hafifce içe doğru katlayın.
- Pide şekli verin ve elinizle pidenin üzerine bastırın.
- Hamurun üzeirne yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine çok hafif su serpin.
- Sıcak sıcak yemenizi öneririm.
- Afiyet olsun