250 g kuşbaşı dana eti
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
4-5 adet yeşil biber
Tuz
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
Sebzeleri hazırlamadan önce güvecimizi ocağa alıyoruz ve ısıtmaya başlıyoruz.
Patlıcanları alacalı soyup, doğruyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.
Kabağı, soğanı, biberi, domatesi, patatesi ve sarımsakları istediğimiz büyüklükte doğrayarak hazırlıyoruz.
Isınan güvece tereyağını koyuyoruz.
Tereyağı eridiğinde etleri ilave ederek 5-10 dk pişiriyoruz.
Etler renk değiştirdiğinde sırasıyla patlıcanları, pataesleri, kabakları, soğanları, sarımsakları ve son olarak da domatesleri kat kat yerleştiriyoruz.
Yarım çay bardağı suyu tuz ile karıştırarak güvece ekliyoruz ve güvecin kapağını kapatıyoruz.
Bu şekilde güvecin kapağını açmadan en kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)))