8 Haziran 2013 Cumartesi

LAZANYA

Malzemeler : (2 kişilik)

250 g kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 adet havuç
4 adet domates
8 adet lazanya
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Soğanları, biberleri, sarımsakları küçük küçük doğruyoruz, havucu rendeliyoruz.


Tencerede biraz sıvı yağda kıymayı pişiriyoruz.
Üzerine sırasıyla soğan, biber, sarımsak ve havuçları ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz.
Bu sırada domateslerimizi rendeliyoruz ve tencereye ekliyoruz.
Tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.


Ayrı bir tencerede tereyağı eritiyoruz ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Soğuk sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz ve kıvamı alıncaya kadar hızla çırpıyoruz
Beşamel sos kıvamına geldiğinde ocağın  altını kapatıyoruz.
Kare bir borcamı yağlıyoruz, ve 2 adet lazanyayı yerleştiriyoruz.
Üzerine hazırladığımız domatesli sosu ve beşamel sosu ilave ediyoruz.


Üzerine 2. kat lazanyayı koyuyoruz ve aynı işlemi tekrarlıyoruz.


En üst kata geldiğimizde lazanyaların üzerine beşamel  sosun kalanını ve rendelenmiş kaşarları ilave ediyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.





Afiyet olsun :)))

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...