26 Haziran 2013 Çarşamba

KAĞITTA BİBERİYELİ TAVUK

Malzemeler:

Yarım kilo tavuk antirikot
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 adet domates
Tuz
Karabiber
Biberiye
Tere yağ

Hazırlanışı:

Havuçları halka, biberleri yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları da minik minik doğrayarak hazırlıyoruz.


İstediğimiz boyutta kestiğimiz yağlı kağıdın ortasına soğanın yarısını koyuyoruz.
Üzerine sarımsakların yarısını yerleştiriyoruz.


Üzerine havuçların yarısını yerleştiriyoruz.


Üzerine tavuk parçalarının yarısını yerleştiriyoruz.


Üzerine domatesleri yerleştiriyoruz.
Tuz, karabiber ve biberiyeyi ilave ediyoruz.


Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağ ekliyoruz.


Yağlı kağıdı sıkı sıkı sararak kapatıyoruz.
Malzemelerin diğer yarısı ile aynı işlemleri tekrarlıyoruz.
Hazırladığımız paketleri fırın tepsisine yerleştiriyoruz.


Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.



Afiyet olsun :)))

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...