2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
3 adet yeşil soğan
Yarım su bardağı beyaz peynir
Yarım su bardağı kaşar peyniri
3 adet yumurta
3-4 kaşık un
Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Kabağı, havucu, patatesi rendeliyoruz. Mücveri sulandırmaması için kabaklarımızı rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz.
Maydanozu, dereotunu ve yeşil soğanı küçük küçük doğruyoruz ve rendelenmiş sebzelerimize ekliyoruz.
Derin bir kapta 3 adet yumurtayı çırpıyoruz.
Üzerine sebze ve peynir karışımını, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekliyoruz.
Kaşık kaşık unu ilave ediyoruz. Kıvamının kek kıvamına yakın olmasına özen gösteriyoruz.
Yağlanmış geniş bir bor cama ince bir tabaka halinde karışımı boşaltıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-35 dk pişiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-35 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)))