3 adet yufka
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı ılık su
2 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Peynir ve maydanozu karıştırarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz.
Yufkaların her birini 4 parçaya bölüyoruz.
Bir kapta erimiş tereyağ ve ılık suyu karıştırıyoruz.
Yufkaya önce tereyağ su karışımını sürüyoruz.
Karşılıklı kenarlarından içeri doğru çekerek ortada birleştiriyoruz. (Fiyonk gibi)
Bu parçaları üst üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
Uç kısmına peynirli harçtan koyuyoruz ve sarıyoruz.
En son üste midyeye benzeyen kısmının gelmesine dikkat ediyoruz.
Her bir yufka parçasını bu şekilde hazırladıktan sonra börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine 2 yumurta sarısını sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)))