Yarım kilo istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
3 adet eşil biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Teflon bir tencerede öncelikle sıvı yağda soğan ve sarımsakları soteliyoruz.
Soğanlar pembeleştiğinde doğradığımız mantarları ilave ediyoruz.
Mantarlar suyunu salıp tekrar çektiğinde biberleri ekliyoruz.
1-2 dk biberleri pişirdikten sonra küp küp doğradığımız domatesleri, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz.
Kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz.
Pişen mantarımızı kiremitlere paylaştırıyoruz.
Üzerine kaşar rendesi ilave ediyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)))