2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet havuç
2-3 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil biber
1,5 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım parça tavuk göğsü
Toz kırmızı biber
Kekik
Tuz
Hazırlanışı:
Sebzeleri uzun ince olacak şekilde doğrayarak kızartmaya başlıyoruz.
Önce patatesleri kızartıyoruz.
Daha sonra kabakları kızartıyoruz.
Sonra patlıcanları kızartıyoruz.
Sonra havuçları kızartıyoruz.
Sonra biberleri kızartıyoruz.:)))
Bir bor cama bunları sırasıyla yerleştiriyoruz.
Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve hazırladığımız bu yoğurdu kızartmaların üzerine gezdiriyoruz.
Tavuğumuzu küçük küçük doğruyoruz.
Teflon bir tavada yüksek ateşte tavuklarımızı suyunu bırakmadan pişiriyoruz. (Suyunu bırakırsa tavuğun tadı haşlama gibi olacaktır)
Kızaran tavuklara tuz ve kekik ekleyerek ocaktan alıyoruz .
Pişen tavuk etlerini sarımsaklı yoğurdun üzerine ekliyoruz.
Son olarak küçük bir tavada sıvı yağda kırmızı biberi pişiriyoruz ve yemeğimizin en üst kısmına ekliyoruz.
Afiyet olsun :))))