HATAY'IN YÖRESEL LEZZETİ BİBERLİ POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru İçin :
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket in-stant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalı) .
Poğaçanın Üzerine ;
- 1 kase lor peyniri veya çökelek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı susam
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- Maydanoz
- Zeytinyağı .
Hamuru mayalandırıp şekil verdim . Üzerine harçtan sürüp 180 derecelil fırında pişirdim .
Tarifimin Videosu
.