9 Mart 2020 Pazartesi

Hatay'ın Yöresel Lezzeti Biberli Poğaça


HATAY'IN YÖRESEL LEZZETİ BİBERLİ POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ  MALZEMELER

Hamuru İçin :  

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket in-stant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalı) .





















Poğaçanın Üzerine ;

  • 1 kase lor peyniri veya çökelek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı .

Hamuru mayalandırıp şekil verdim . Üzerine harçtan sürüp 180 derecelil fırında pişirdim . 


Tarifimin Videosu