10 Mart 2020 Salı

Hatay Usulü Künefe Tarifi

Hatay'ın Meşhur Lezzetli Künefesini Daha Lezzetli Hale Getirdim İşte Tarifi ve Gerekli Malzemeler

Tatlı Tarifi

  • 400 gr kadayıf
  • 150 gr tereyağ
  • 300 gr künefe peyniri yoksa mozarella kullanabilirsiniz
  • Şerbeti için ;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su .



Oda ısısında yağın yarısını tepsinin tabanına sürdüm. Kadayıfın yarısını tabana yaydırdım. Peyniri rendeledim. Kaşan kadayıfı üzerine serptim ve iyice bastırdım, üzerine tereyağı parçaları bıraktım. .Ocak üzerinde sürekli çevirerek pişirdim. Yeteri kadar pişirdim be yağladığım diğer tepsiye çevirdim, yine eşit şekilde çevirerek pişirdim.


Şerbeti de kaynadıktan sonra 5 dk kadar eş zamanlı pişirdim. Şerbet ve tatlı sıcak olmalı .

TARİFİM VİDEOSU