17 Mart 2020 Salı

Özbek Pilavı Tarifi


Hazırlayın kaşıklar o zaman, gelsin Özbek pilavı. Sunum muhteşem oldu

Çok hafif bir pilav kesinlikle tavsiye ediyorum yapmanızı.



Özbek Pilavı Tarifi ve Gerekli Malzemeler

500 gr kuşbaşı eti suyunu birakip çekene kadar kısık ateşte pişirelim . 1 bardak daha su ekleyip tekrar bu suyu da çekene kadar pişirelim. 1 fincan yağ ekleyip 3 adet dogranmış havuç ve 1 adet doğranmış soğanı katıp 10 dakika kadar kavuralım.bir miktar tuz ve kara biber ekleyip karıştıralım.... 1.5 su bardağı pirinci (önceden sıcak suda bekletilmiş havuç ve etin üzerine yayalım,3 su bardağı suyu da ekleyip bir miktar daha tuz serpelim . Kaynayınca altını kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. 5-10 dakika dinlenince servis edelim...


Yanına ek olarak bir salata ve çorbayla gayet tam bir menü , bir de 50 dakikada hazır 

.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...