10 Mart 2020 Salı

Tam Kıvamında Havuçlu Etli Pilav Tarifi


Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Gerekli Malzemeler ve Nasıl Yapılır ?

Etli Yemek Tarifleri

  • 300 gr kuşbaşı et (ben bonfile kullandım)
  • 3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber .



Eti önden haşladım. Havuçları soteledim ve soğanları ekledim sotelemeye devam ettim. 15 dakika kadar tuzlu sıcak suda beklettiğim pirinçleri, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kavurdum. Haşladığım etin suyunu süzerek suyunda ekledim. Suyunu çekince altını kapattım 15 dakika sonra servis yaptım . .

TARİFİMİN VİDEOSU