Bugün öğlen yine canım makarna isteyince hemen dolaba bir göz attım ve seçtiklerimle bir şeyler yaptım, sonucu ben çok beğendim, denerseniz umarım siz de beğenirsiniz.
Krema kullanmak zorunda değilsiniz, biraz süt veya 75 ml sıcak su+ 2 yemek kaşığı süt tozu karışımı da gayet lezzet verir.
Ben Barilla'nın tam buğdaylı pennesini kullandım, siz sevdiğiniz bir makarnayla yapabilirsiniz.
PARMESAN PEYNİRLİ, MANTAR VE ISPANAKLI TAM TAHILLI PENNE
2 porsiyon
Malzemeler:
- 250 gr (yarım paket) makarna
- 5-6 tane orta boy mantar
- 1 tane kırmızı biber
- 1 avuç kadar şeritler halinde kesilmiş ıspanak (tercihen körpe ıspanak)
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı krema veya 3/4 çay bardağı sıcak süt + 2 yemek kaşığı süt tozu karışımı veya 1 çay bardağı süt+ 1 yemek kaşığı un karışımı
- 2 yemek kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri ve isterseniz üstüne serpmek için 2 yemek kaşığı daha
- karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Makarnayı hamurlaştırmadan tercihen biraz diri olacak şekilde haşlayın ve süzün.
Soğanları minik minik doğrayın ve yağlanmış tavaya alın.
Soğanlar hafif pembeleşince julyen doğranmış kırmızı biberleri ekleyin ve biberler diriliğini hafif hafif yitirmeye başlayınca mantarları ve sarımsak rendesini ekleyip en az 5 dakika tüm sebzeler pişinceye kadar pişirin. Ardından kremayı ekleyin ve krema kıvam almaya başlayınca ocağın altını kısıp ıspanakları ekleyin. Ispanakların çok pişip erimemesi gerekli, bu yüzden en son ıspanakları koyuyoruz. Ispanaklar da yumuşayınca ocaktan alın. Krema koyduktan sonra ocakta 5 dakikadan fazla tutmayın çünkü krema yağa dönüşüyür.
Karabiber ve parmesan serpip servis edin.