24 Mayıs 2013 Cuma

Parmesan Peynirli, Mantarlı ve Ispanaklı Kremalı Tam Tahıllı Makarna


Tam Tahıllı veya kepekli makarnaya insanlar genelde önyargı ile yaklaşıp tadının kötü veya yavan olacağını düşünüyorlar. Evet, eğer sadece haşlayıp öylece yerseniz normal makarnanın haşlanmışından daha kötü denilebilir ama ekleyeceğiniz sosla veya malzemelerle gayet normal makarnayla yarışır hatta bence daha bile güzel. O yüzden, en azından bir kere şans verin tam tahıllı ve kepekli makarnalara. Sadece gereğinden fazla haşlayıp güzelim makarnayı hamur etmeyin yeter.

Bugün öğlen yine canım makarna isteyince hemen dolaba bir göz attım ve seçtiklerimle bir şeyler yaptım, sonucu ben çok beğendim, denerseniz umarım siz de beğenirsiniz. 

Krema kullanmak zorunda değilsiniz, biraz süt veya 75 ml sıcak su+ 2 yemek kaşığı süt tozu karışımı da gayet lezzet verir. 

Ben Barilla'nın tam buğdaylı pennesini kullandım, siz sevdiğiniz bir makarnayla yapabilirsiniz.

PARMESAN PEYNİRLİ, MANTAR VE ISPANAKLI TAM TAHILLI PENNE
 2 porsiyon

Malzemeler:
  • 250 gr (yarım paket) makarna
  • 5-6 tane orta boy mantar
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 avuç kadar şeritler halinde kesilmiş ıspanak (tercihen körpe ıspanak)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı krema veya 3/4 çay bardağı sıcak süt + 2 yemek kaşığı süt tozu karışımı veya 1 çay bardağı süt+ 1 yemek kaşığı un karışımı
  • 2 yemek kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri ve isterseniz üstüne serpmek için 2 yemek kaşığı daha 
  • karabiber, tuz

Hazırlanışı:

Makarnayı hamurlaştırmadan tercihen biraz diri olacak şekilde haşlayın ve süzün. 

Soğanları minik minik doğrayın ve yağlanmış tavaya alın.
Soğanlar hafif pembeleşince julyen doğranmış kırmızı biberleri ekleyin ve biberler diriliğini hafif hafif yitirmeye başlayınca mantarları ve sarımsak rendesini ekleyip en az 5 dakika tüm sebzeler pişinceye kadar pişirin. Ardından kremayı ekleyin ve krema kıvam almaya başlayınca ocağın altını kısıp ıspanakları ekleyin. Ispanakların çok pişip erimemesi gerekli, bu yüzden en son ıspanakları koyuyoruz. Ispanaklar da yumuşayınca ocaktan alın. Krema koyduktan sonra ocakta 5 dakikadan fazla tutmayın çünkü krema yağa dönüşüyür. 

Karabiber ve parmesan serpip servis edin.




tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...