12 Mayıs 2013 Pazar

MANTI

Malzemeler: (2 kişilik)

1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
Su 
Tuz
100 g kıyma
Maydanoz
Karabiber
1 çorba kaşığı salça
Nane
Pulbiber

Hazırlanışı:

Un, yumurta, tuz, su yoğurularak hafif sert bir hamur elde edip, dinlenmeye bırakıyoruz.
Bir kasede kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber karıştırıyoruz.


Hamur iki bezeye ayırıyoruzr, çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.


Açılan yufkayı bir bıçak yardımıyla karelere bölüyoruz.


Her bir kareye bir parça kıymalı harçtan ekliyoruz.


Her bir kareyi karşılıklı uçları bir araya gelecek şekilde birleştiriyoruz.


Bir tencerede suyu kaynatıyoruz ve içine bir miktar tuz atıyoruz.
Mantılarımızı bu tuzlu suda haşlıyoruz.


Mantılar haşlanırken sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
Salça biraz su ile açılır ve sıvıyağ, nane, pulbiber ile pişiriyoruz.
Mantıyı süzüyoruz , üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosunu ilave ederek servis ediyoruz.





Afiyet olsun :)))







































tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...