Hamuru için:
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç harcı için:
Sıvı yağ
Ispanak
1 adet kuru soğan
Tuz
Pul biber
Sumak
100 g tereyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli malzemeleri bir araya getirerek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamuru 6-7 bezeye ayırarak dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur dinlenirken bir tavada sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Pembeleşen soğanlara ıspanakları ve baharatları ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz.
Ispanaklar piştiğinde ocağın altını kapatarak, harcı soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru önce merdane daha sonra oklava ile en ince şekilde açıyoruz.
İçine ayrı bir kapta erittiğimiz tereyağ-sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürüyoruz.
Hazırladığımız harcı yufkanın her yerine eşit şekilde serpiyoruz.
Hamuru gerdirerek rulo yapıyoruz.
Yaptığımız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine döndürerek yerleştiriyoruz.
Böreğimizin üzerine kızarması için yumurta sarısı sıvı yağ karışımı sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sıcak olarak yanında çay ile servis ediyoruz :)
Afiyet olsun :))))