3 Mayıs 2013 Cuma

HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:

400 g kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Kekik
4 adet patlıcan
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanları ocakta ya da fırında közlüyoruz.
Bu sırada etleri suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.


Etler suyunu çektiğinde doğradığımız soğanı ekleyerek 3-4 dk daha pişiriyoruz.
Soğanlar da yumuşayınca küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
Tuzunu ve kekiğini ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
Başka bir tencerede tereyağını eriterek unu kavuruyoruz.
Kavrulan una sütü ilave ederek hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.


Beşamel sos kıvamına geldiğinde çok küçük doğradığımız patlıcanları, tuzu ve karabiberi ekleyerek ocağın  altını kapatıyoruz.
Servis tabağının altına patlıcanlı beşamel sosunu, üzerine eti ekleyerek servis ediyoruz.





Afiyet olsun :)))

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...