7 Mayıs 2013 Salı

PAZI SARMASI

Malzemeler:

1 demet pazı
150 g kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
Zeytinyağı 
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:

Pazıları yıkayarak, saplarını kesiyoruz.Pazı saplarını sarmaları pişireceğimiz tencerenin dibine yerleştiriyoruz.



Bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz. Ayrı bir kapta ise soğuk su hazırlıyoruz.
Pazıları önce kaynayan suya atıyoruz ve 1-2 dk haşlıyoruz.
Haşlanan pazıları soğuk su dolu kaba bırakıyoruz.
Soğuyan pazıları süzüyoruz.
Bir kap içinde kıymayı, pirinci, minik minik doğradığımız soğanı, salçayı, maydanozu, tuzu, zeytin yağını ve karabiberi yoğurarak harcı hazırlıyoruz.
Hazırladığımız harcı pazıların içine koyarak sarıyoruz.



Hazırladığımız sarmaları pazı saplarının üzerine yerleştiriyoruz.


Sarmaların üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
Bir kasede tuz ve suyu karıştırıyoruz.
Tuzlu suyu da sarmaları geçmeyecek şekilde ilave ediyoruz.
Sarmaların üzerine düz bir tabak yerleştiriyoruz, böylece sarmaların pişerken dağılması engellenmiş oluyor.
Sarmaları tencerenin kapağı kapalı şekilde su kaynayana kadar yüksek ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte 35-40 dk pişiriyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis ediyoruz.


Afiyet olsun :)))


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...