23 Mayıs 2013 Perşembe
Izgara Sebzeli ve Karamelize Soğanlı Sandviç
Sandviçin de tarifi mi verilirmiş demeyin, zaten herkesin yapabileceği çok kolay bir sandviç ama ben yerken çok zevk aldığım için paylaşıyorum. Görün, canınız çeksin siz de yiyin diye.
Malzemeler keyfinize kalmış tabi ki ama ben kendi yaptığım gibi tarifini vereyim yine de.
Kırmızı biberleri saplarından ayrırın ve ortadan 2'ye bölün.
Havuçları mümkün olduğunca ince ince ister daire çeklinde ister de bir havucu 3 parçaya ayırıp her parçayı 5-6 parçaya ayırın. Önemli olan ince olması.
Kabakları da aynı şekilde, bir kabağı 3 e bölüp her parçayı boydan incecik incecik dilin.
Soğanı yemeklik değil de şerit şeklinde doğrayın, julyen gibi ve tavada önce kızarana kadar orta ateşte pişirip, sonra altını iyice kısıp kısık ateşte 10-15 dakika karamelize edin.
Sebzeleri ızgarada, elektrikli ızgarada veya tost makinesinde yağsız pişirin.
Ekmeğinizin ilk katına sevdiğiniz bir sostan sürün. (mayonez, baharatlı mayonez, yoğurtu sos vs) Daha sonra rokayı koyup rendelenmiş peynirinizden biraz serpip sebzeleri kat kat araya az az peynir serperek ekleyin ve en üste karamezlize soğanları ekleyip diğer ekmek dilimi ile üstünü kapatın.
Sandviç yapmayı neden anlattım bilmiyorum ben de, siz beni boşverin de bu sandviçi kesin deneyin.
Yediklerinize dikkat ettiğiniz bir dönemdeyseniz de sos kullanmadan ve yağsız peynirle, diyetinize uygun bir ekmekle tüketebilirsiniz.
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
Bence beyaz çikolata ve limon birbirine çok yakışıyor. Eminim lime ile de çok güzel olur. Bir dahaki sefere beyaz çikolatalı lime ve taze na...
-
Semizotunun yemeğini de salatasını da çok severim. Bugün çok lezzetli bir semiz otu salatası tarifi vereceğim; kırmızı erikli, kırmızı soğan...
-
Bloguma bir iki göz attıysanız gökkuşağına olan sevgimi anlamışsınızdır belki. Çocukluktan beri böyle, 25 yaşına geldim hala evimin yolu gök...
-
Artık üşenmeyi bırakıp blogla daha çok ilgilenmeye karar verdim. Kendimi ikna ettim bu postu sabaha kadar yayınlamış olacağım haha. Özellikl...
-
Yaz bitmeden evde kolaylıkla yapabileceğiniz çok sağlıklı, düşük kalorili ve de lezzetli bir dondurma tarifim var. Aslında dondurmadan çok s...
-
Elimde o kadar cupcake tarifi var ki fotoğrafları düzenleyip seçmek zor geliyor artık. Hele ki lensim bozulduğu ve saçma bir lensle çekim ya...
-
Misket limonunu limondan daha çok seviyorum diyebilirim, daha ferah bir aroması var bana göre. Cheesecake için bana limondan daha iyi bir al...
-
En pratik meze ile selamlar😇 Mor lahanayı ince doğrayıp zeytinyağı ve tuz ekleyip soteledim. . . Soğuyunca yoğurt ve mayonez isteğe bağlı s...
-
Balık çorbası sade ve terbiyeli yapılır. Balık çorbası yapımında daha çok beyaz etli balık tercih edilir. İri blıkların kafası ve kılçığı ku...
-
LABNEL İ PATLICAN EZMESİ LABNELİ PATLICAN SALATASI Patlıcan ezmenin yoğurtlusu ayrı bir güzel labneli tarifi ayrı bir güzel... Et, tavuk vey...