23 Mayıs 2013 Perşembe
Izgara Sebzeli ve Karamelize Soğanlı Sandviç
Sandviçin de tarifi mi verilirmiş demeyin, zaten herkesin yapabileceği çok kolay bir sandviç ama ben yerken çok zevk aldığım için paylaşıyorum. Görün, canınız çeksin siz de yiyin diye.
Malzemeler keyfinize kalmış tabi ki ama ben kendi yaptığım gibi tarifini vereyim yine de.
Kırmızı biberleri saplarından ayrırın ve ortadan 2'ye bölün.
Havuçları mümkün olduğunca ince ince ister daire çeklinde ister de bir havucu 3 parçaya ayırıp her parçayı 5-6 parçaya ayırın. Önemli olan ince olması.
Kabakları da aynı şekilde, bir kabağı 3 e bölüp her parçayı boydan incecik incecik dilin.
Soğanı yemeklik değil de şerit şeklinde doğrayın, julyen gibi ve tavada önce kızarana kadar orta ateşte pişirip, sonra altını iyice kısıp kısık ateşte 10-15 dakika karamelize edin.
Sebzeleri ızgarada, elektrikli ızgarada veya tost makinesinde yağsız pişirin.
Ekmeğinizin ilk katına sevdiğiniz bir sostan sürün. (mayonez, baharatlı mayonez, yoğurtu sos vs) Daha sonra rokayı koyup rendelenmiş peynirinizden biraz serpip sebzeleri kat kat araya az az peynir serperek ekleyin ve en üste karamezlize soğanları ekleyip diğer ekmek dilimi ile üstünü kapatın.
Sandviç yapmayı neden anlattım bilmiyorum ben de, siz beni boşverin de bu sandviçi kesin deneyin.
Yediklerinize dikkat ettiğiniz bir dönemdeyseniz de sos kullanmadan ve yağsız peynirle, diyetinize uygun bir ekmekle tüketebilirsiniz.
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
PORTAKALLI İRMİK HELVASI NASI YAPILIR PORTAKALLI İRMİK HELVASI Ben portakalı tatlılara çok yakıştırıyorum...Portakal kabuğu rendesini bir ç...
-
Bu dulche de leche kremalı ve karamel soslu cheesecakei karameli çok seven birisi için yapmıştım. Kendime yapacak olsam sade ve fırınlanmış ...
-
ALADAM OTEL ALAÇATI ALADAM BUTİK OTEL ALAÇATI BUTİK OTELLERİ 2 günlük Alaçatı tatilimizde konaklama adresimiz bu defa Aladam Butik Otel ...
-
Çilek! Ben bu kadar çilek tüketen biri değildim aslında ama nedense bu yıl taze çilekler çıktığından beri hemen her gün bir şekilde yiyorum....
-
Bildiğiniz gibi Algida’nın vazgeçilmez lezzeti Carte d’Or’un tüm ürünleri tatlı gibi pek çok tarifte kullanılmaktadır. Bu yazımızda ise sizl...
-
EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR? ÇİLEK REÇELİ TARİFİ Kahvaltıların olmazsa olmaz ı reçeller...Çeşit çeşit reçeller kahvalt...
-
Bunları dün pişirdim, sırf iç dolguyu denemek için. Beklediğimden iyi oldu diyebilirim, çünkü ben beyaz çikolata dolgusundan dolayı bana aşı...
-
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
Çilekli trüf yaparken çilek olayını nasıl halledeceğimi bilemedim. Taze çilek kullansam tutar mı veya bozulur mu emin olamadığım için hem kı...


