23 Mayıs 2013 Perşembe
Izgara Sebzeli ve Karamelize Soğanlı Sandviç
Sandviçin de tarifi mi verilirmiş demeyin, zaten herkesin yapabileceği çok kolay bir sandviç ama ben yerken çok zevk aldığım için paylaşıyorum. Görün, canınız çeksin siz de yiyin diye.
Malzemeler keyfinize kalmış tabi ki ama ben kendi yaptığım gibi tarifini vereyim yine de.
Kırmızı biberleri saplarından ayrırın ve ortadan 2'ye bölün.
Havuçları mümkün olduğunca ince ince ister daire çeklinde ister de bir havucu 3 parçaya ayırıp her parçayı 5-6 parçaya ayırın. Önemli olan ince olması.
Kabakları da aynı şekilde, bir kabağı 3 e bölüp her parçayı boydan incecik incecik dilin.
Soğanı yemeklik değil de şerit şeklinde doğrayın, julyen gibi ve tavada önce kızarana kadar orta ateşte pişirip, sonra altını iyice kısıp kısık ateşte 10-15 dakika karamelize edin.
Sebzeleri ızgarada, elektrikli ızgarada veya tost makinesinde yağsız pişirin.
Ekmeğinizin ilk katına sevdiğiniz bir sostan sürün. (mayonez, baharatlı mayonez, yoğurtu sos vs) Daha sonra rokayı koyup rendelenmiş peynirinizden biraz serpip sebzeleri kat kat araya az az peynir serperek ekleyin ve en üste karamezlize soğanları ekleyip diğer ekmek dilimi ile üstünü kapatın.
Sandviç yapmayı neden anlattım bilmiyorum ben de, siz beni boşverin de bu sandviçi kesin deneyin.
Yediklerinize dikkat ettiğiniz bir dönemdeyseniz de sos kullanmadan ve yağsız peynirle, diyetinize uygun bir ekmekle tüketebilirsiniz.
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...
-
Instagramdan en cok tarifi sorulan paylasimlarimin basinda geliyor diyebilirim vanilyali profiterol. Aslinda tabi ki profiterol degil adi am...
-
Çikolata Kremalı Muzlu Klasik Sarı Kek Tarifi Selaaaaaaam!!!!!! Ben döndüm sanırım. Bloga tarif eklemeyeli epey olmuş. Yaz ben hiçbir şey ya...
-
Hala kahvaltı yapmayanlar çay demlenene kadar bir pizza yapabilirsiniz desem 😇😇😇 TAVA PİZZASI TARİFİ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 1...
-
Şu an odam darmadağın, her şey her yerde ve ben blog yazıyorum. Bir yıl içerindeki 5. taşınmamı gerçekleştirmek üzere hazırlıklara başladım....
-
Mutfakta prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nün ünlü mezun şefleri 2017 yılının gastronomi trendlerini sektörle paylaşıyor! D...
-
Malzemeler: Çanak için; 350 g kıyma 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş soğan Tuz Karabiber Patates püresi için; 2 ade...
-
Yılbaşında en çok ne yapmayı seviyorsunuz? Merak ediyorum, postu okursanız lütfen yorum olarak da yazın. Gaziantep'teyken, tabi küçükken...
-
Tamamen uydurma bir tarif oldu ama sonucunu çok beğendiğimiz ve çok kolay olduğu için sizinle de paylaşmak istedik. Ispanakları pişirmiyoruz...
-
Her türlü pasta ve kekte kullanabileceğiniz gibi meyvelerle de tüketebileceğiniz bir krema. Eğer koyu kıvamlı bir krema elde etmek istiyorsa...