5 adet patlıcan
300 g kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
1 adet domates
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.
Geniş bir tavada sıvıyağda soğanları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Daha sonra kıymayı ekliyoruz.
Minik minik doğradığımız biberleri ekliyoruz.
1-2 dk daha pişirdikten sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz.
Tuz ve karabiberi ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz.
Patlıcanları kızgın yağda kızartarak kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz.
Borcama kızarttığımız patlıcanların yarısını diziyoruz.
Hazırladığımız iç harcın yarısını patlıcanların üzerine ekliyoruz.
Patlıcanların diğer yarısını ve harcın diğer yarısını da sırasıyla ekliyoruz.
Bir kasede salçayı biraz su ve tuz ile açıyoruz.
Yemeğimize ilave ediyoruz.
İsteğe bağlı olarak domates e biberle süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun :))))