Cupcake sevmeyen var mı bilmiyorum ama ben bayılırım. Özellikle de içi dolgulu olanlara :) Bazen üşenip içini doldurmadan direkt süsleme aşamasına geçsem de çoğunlukla dolgulu yapıyorum cupcakeleri. Red Velvet cupcake, Vanilyalı beyaz çikolata dolgulu cupcake, Beyaz çikolata dolgulu browni cupcake, Çok Çikolatalı Cupcake, çilek dolgulu çikolatalı cupcake... Uzar bu liste ama o keki ısırıp içindeki kremayla karşılaşınca hissedilen şey çok güzel değil mi? O cupcakein içinden akan krema görüntüsü bile yetiyor. (tarifleri için üzerlerine tıklamanız yeterli)
Eh, hepimiz seviyoruzdur dolgulu kekleri ama asıl iş cupcakeleri nasıl dolduracağımızda. Google'dan "cupcake nasıl doldurulur, how to fill cupcake" gibi arattığınızda zaten karşınıza hemen hemen 3 yöntem çıkıyor. Hepsini açıklayacağım zaten ama bir de annemle küçükken yaptığımız bir yöntem vardı ve onun sonucunca kendinden dolgulu cupcakelerimiz çıkardı fırından. Çoğunuzun tahmin edebileceği gibi hamurun örtasına pişirilebilen bir krema koyardık. Özellikle muzlu olanlarına bayılırdım bu minik keklerimizin. Ben henüz öyle pişirmedim hiç, ama belki yine muzlu olanlardan denerim.
Cupcake nasıl doldurulur demiştik ve 3 yöntemi olduğunu söylemiştim. Ben en çok kullandığım yöntemi fotoğraflarla açıkladım, size de onu tavsiye ederim. Diğerlerini de anlatacağım yine de.
Bugünkü dolgulu cupcakelerimiz arasında favorim olan red velvet cupcakeler ve çikolata kremalı vanilyalı cupcakeler var. Red Velvet cupcake'in tarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Vanilyalı cupcake ise burada.
Cupcake doldurma yöntemleri:
1.Pişip soğuyan cupcakelere krema sıkma torbası ile ince uçlardan birini daldırıp içine kremayı sıkmak. Kolay gibi duruyor ama en çok daha sıvı kıvamda kremalarda işe yarar. Belki karamel gibi. Ben ne zaman yaptıysam içeriye çok az krema doldu çünkü biz yer açmadığımız sürece cupcakelerimizin içi haliyle dolu oluyor ve krema girecek delik bulamadığından bizim sıkmaya çalıştığımız yerden dışarı fışkırmaya başlıyor. :)
2. Bir bıçak veya dolma oyacağı yardımıyla cupcakeleri oymak. Oyulan yere krema koymak ve oyarken çıkan kek parçalarıyla kapatmak. Ki bence bu da pek iyi değil, ya da ben tam beceremiyorum. Çünkü, bıcakla veya oyacakla oymaya çalışırken küçük hatalar kekin dağılmasına, bölünmesine yol açıyor.
3. Yöntemse bir aparatla cupcakelerde delik açmak. Bu herhangi bir yuvarlak şekilli bir şeyle olabilir. Krema sıkma duylarından, bisküvi şekillendiricilere kadar uygun bulduğunuz herhangi bir şeyle işe yarar sonuçlar elde edersiniz.
Hazırsanız başlayalım 3. yöntemi anlatmaya başlıyorum:
1. Fırından alıp ılıttığımız cupcakeleri eğer üstten oyacaksak kağıtta bırakıp, alttan oyacaksanız kağıttan çıkarın. Kekleri kesebilecek sivrilikte uçları olan tercihen bir krema duyunu kekin delmek istediğimiz yüzeyine bastırın.
2. Yeterli miktarda derine indikten sonra biraz sağa sola çevirerek duyu kekten çıkarın. Kekinizin ortasının gayet düzgün bir biçimde delindiğini göreceksiniz. Yalnız dikkat edin, bir taraftan girip bir taraftan çıkarmayın duyu. :)
4. Duyların içinde kalan kek parçacıklarını dikkatli biçimde çıkarın. Üstten hafifçe bir çatalın arka ucuyla ittirmek de oldukça işe yarar bu durumda.
Resim yazısı ekle |
5. Kekte oluşan oyuklara yeterli miktarda krema doldurun. Çok fazla doldurursanız bu sefer bu delikler kapanmaz ve kremalar taşar.
Resim yazısı ekle |
6. Kremaları doldurduktan sonra küçük parçaları üzerine koyun ve dikkatlice içe doğru ittirin. Fazla ittirirseniz kremalar taşar, dikkat edin.
7. Küçük parçaları yerleştirdikten ve yüzeyi hemen hemen eşit hale getirdikten sonra süslemeye başlayabilirsiniz.