14 Mart 2013 Perşembe

Kırmızı Kadife Cupcake (Red Velvet Cupcake)


red velvet cupcake tarifi recipe

Türkiye'de hemen hiçbir yerde rastlamadığım kırmızı kadife kek, orijinal haliyle red velvet cake, Amerikan kökenli aslen kırmızı rengini kakao ve içinde kullanılan bir tür asetik asit (biz sirke de kullanabiliriz), buttermilk ve kakaounun tepkimesinden alan pofuduk, haliyle kırmızı ve genelde peynirli kremayla sunulan; bence görüntüsü göze oldukça hitap eden bir kek. Ne zamandır da aklımdaydı yapmak, ama bir türlü bütün bir pastayı bitirebilecek kişi sayısına ulaşamadığımızdan erteledim de erteledim. Baktım olacak gibi değil, cupcake olarak 3-4 tane yaptım malzemelerin oranlarını azaltarak. Sonuçsa gayet başarılı oldu :)

Öncelikle kırmızı gıda boyasına ihtiyacınız olacak çünkü doğal yollardan bu kakaouyu kırmızıya dönüştürmek için dutch process cocoa, buttermilke ihtiyacınız var. Haliyle bunları da bulmak pek kolay değil. O yüzden gıda boyasına karşıysanız, biraz zor. Pancarla falan böyle bir renk elde edilir mi bilmiyorum.

kırmızı kadife kek tarifi

kırmızı kadife kek tarifi

kırmızı kadife kek tarifi




Size tam malzemeleri vereceğim, böylece isterseniz yaş pasta yapar gibi kekinizi ikiye veya üç kata ayırıp aralarına kremayı sürüp çoğunlukla tüketilen şeklinde güzel bir red velvet cake elde edersiniz. İsterseniz de benim gibi cupcakeler yaparsınız.

Dr. Oetker'in Wolke'leri de işe yarayabilir, vanilyalısını daha önce denemiştik gayet güzel bir dokusu oluyor, içine 2 kaşık kakao ve kırmızı gıda boyası ekleyerek tüm bu malzemelerle uğraşmadan da güzel pofuduk bir kekiniz olur.

Ne yazık ki bu orijinal tarif değil, buttermilk+sirke versiyonundan da yapacağım ama önce buttermilk yapıp bi denemem lazım. Ama inanın bu da en az orijinali kadar yumuşacık ve kadifemsi bir dokuda oluyor içindeki krema ve labneden dolayı.

Kırmızı Kadife Cupcake (Red Velvet Cake) Tarifi

red velvet cupcake tarifi recipe
Malzemeler

  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 paket krema
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Kırmızı gıda boyası
  • vanilya
  • yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı

1. Unu, kabartma tozunu, tuzu, kakaoyu geniş bir kaba eleyin.

2. Başka bir kapta yumuşak tereyağı, krema, vanilya, şeker, gıda boyasını krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyin ve iyice karıştığına emin olun.

3. Unlu karışıma yavaşça yumurta karışımının tamamını ekleyin ve tahta bir kaşık veya spatula yardımı ile iyice karışana kadar yavaşça karıştırın. (Unlar tamamen karışınca karıştırmaya devam etmeyin, topak un kalmaması yeterli)

Kek hamurunun rengi çok parlak kırmızı da olmamalı kahverengi de. Bordoya yakın bir renk olacak. Yani ne kadar kahve-kırmızı arası bir renk olursa o kadar güzel aslında:)

4. Cupcake olarak yapacaksanız, karışımdan 2'şer yemek kaşığı kalıplara paylaştırın. Pasta şeklinde yapacaksanız karışımı 16 cm (3 kat için) veya 20 cm (2 kat için) çapında, yağlanmış ve mümkünse tabanına pişirme kağıdı serilmiş bir kalıba dikkatlice boşaltın. 

5. 40-45 dakika kadar pişirin.

6. Fırından alıp ılıttığınız cupcakeleri peynirli krema ile kaplayın. 
Pasta yapacaksanız keki 2 veya 3 parçaya enlemesine bölün, arasına peynirli kremadan sürerek katları kapatın. Katlarının arasına krema sürülmüş kekinizi krema ile tamamen kaplayın ve dilerseniz süsleyin.

kırmızı kadife kek tarifi
Resim yazısı ekle



Peynirli Kaplama Kreması:

Malzemeler:

1 paket (200 gr labne peyniri)
1 Paket (200 ml) soğutulmuş süt kreması
1 su bardağı pudra şekeri
varsa 1 çay kaşığı kadar krema sertleştirici

Hazırlanışı:

1. Süt kremasını hızlı devirde hacmi iyice artana kadar çırpın.
2. İçerisine Labne peynirini ve 1 bardak pudra şekerini ve krema sertleştiriciy (yoksa nişasta işinizi görebilir) ekleyin ve 4-5 dakika, kıvamı krema torbasından sıkılacak kadar sertleşene kadar, çırpın. 

3. Kremanın yeterince katılaştığından emin olunca krema sıkma torbasına yerleştirip cupcakelerinizin üstünü kaplayın.

kırmızı kadife kek tarifi











tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...