30 Mart 2013 Cumartesi

Vişneli ve Limonlu Cupcake



vişneli limonlu cupcake muffin tarifi

vişneli limonlu cupcake muffin tarifi

Mis gibi limon kokulu, vişneli bir cupcake tarifimiz var bugün. Üzerinde de benim favori peynirli kremam. Çok uzatmadan tarife geçiyorum.


Vişneli ve Limonlu Cupcake


Cupcake Hamuru:

Malzemeler:
  • 2 büyük boy Yumurta
  • 1.5 su bardağı un (hamur cıvık gelirse biraz eklersiniz, ymurtaların boylarından dolayı fark ediyor çünkü)
  • 2 limonun kabuğunun rendesi+2 kaşık toz şeker
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Varsa 3 kaşık labne peyniri veya süzme yoğurt(kullanmasanız da olur tabi ki)
  • her cupcake için 3-4 tane olacak kadar vişne
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Vanilya
Hazırlanışı:

175C'ye fırını ısıtın.

  • Ön hazırlık olarak: Limon kabuklarını 2 kaşık toz şekerle elimizle iyice ovalamamız ve limonun tüm aromasını ortaya çıkarmamız lazım. 2-3 dakika bu şekilde toz şekerle limonu ovalayın. (Bunu çok önce en sevdiğim Türkçe yemek bloglarından biri olan Cafe Fernando'da okumuştum. O tarif başkaydı ama limon bu yöntemle aromalandırılıyordu.)


  • Vişneler kekin dibine çökmesin diye önceden una bulayın.

Klasik kek yöntemimizi kullanıyoruz:

  1. Yumurtaları ve şekeri bir iki dakika orta devirde çırpın. Yağı, yoğurt veya peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 
  2. Karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu eleyin ve limon kabuklarını ekleyip yavaşca topak kalmayana kadar karıştırın.
  3. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırıp üzerine 3-4 tane vişne bırakın. Önceden ısıtılmış 175 C fırında 15-20 dakika kadar pişirin.


Peynirli Krema:

  • 1 paket (200 gr iyice süzülmüş labne peyniri)
  • 1 Paket (200 ml) soğutulmuş süt kreması
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • varsa 1 çay kaşığı kadar krema sertleştirici
  • (isterseniz biraz limon kabuğu da ekleyebilirsiniz)
Hazırlanışı:

1. Süt kremasını hızlı devirde hacmi iyice artana kadar çırpın.
2. İçerisine Labne peynirini ve 1 bardak pudra şekerini ve krema sertleştiriciy (yoksa nişasta işinizi görebilir) ekleyin ve 4-5 dakika, kıvamı krema torbasından sıkılacak kadar sertleşene kadar, çırpın. 

3. Kremanın yeterince katılaştığından emin olunca krema sıkma torbasına yerleştirip soğuk cupcakelerinizin üstünü kaplayın.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...