Mis gibi limon kokulu, vişneli bir cupcake tarifimiz var bugün. Üzerinde de benim favori peynirli kremam. Çok uzatmadan tarife geçiyorum.
Vişneli ve Limonlu Cupcake
Cupcake Hamuru:
Malzemeler:
- 2 büyük boy Yumurta
- 1.5 su bardağı un (hamur cıvık gelirse biraz eklersiniz, ymurtaların boylarından dolayı fark ediyor çünkü)
- 2 limonun kabuğunun rendesi+2 kaşık toz şeker
- 1 su bardağı toz şeker
- Varsa 3 kaşık labne peyniri veya süzme yoğurt(kullanmasanız da olur tabi ki)
- her cupcake için 3-4 tane olacak kadar vişne
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Vanilya
Hazırlanışı:
175C'ye fırını ısıtın.
- Ön hazırlık olarak: Limon kabuklarını 2 kaşık toz şekerle elimizle iyice ovalamamız ve limonun tüm aromasını ortaya çıkarmamız lazım. 2-3 dakika bu şekilde toz şekerle limonu ovalayın. (Bunu çok önce en sevdiğim Türkçe yemek bloglarından biri olan Cafe Fernando'da okumuştum. O tarif başkaydı ama limon bu yöntemle aromalandırılıyordu.)
- Vişneler kekin dibine çökmesin diye önceden una bulayın.
Klasik kek yöntemimizi kullanıyoruz:
- Yumurtaları ve şekeri bir iki dakika orta devirde çırpın. Yağı, yoğurt veya peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Karışımın üzerine unu ve kabartma tozunu eleyin ve limon kabuklarını ekleyip yavaşca topak kalmayana kadar karıştırın.
- Hamuru muffin kalıplarına paylaştırıp üzerine 3-4 tane vişne bırakın. Önceden ısıtılmış 175 C fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Peynirli Krema:
- 1 paket (200 gr iyice süzülmüş labne peyniri)
- 1 Paket (200 ml) soğutulmuş süt kreması
- 1 su bardağı pudra şekeri
- varsa 1 çay kaşığı kadar krema sertleştirici
- (isterseniz biraz limon kabuğu da ekleyebilirsiniz)
Hazırlanışı:
1. Süt kremasını hızlı devirde hacmi iyice artana kadar çırpın.
2. İçerisine Labne peynirini ve 1 bardak pudra şekerini ve krema sertleştiriciy (yoksa nişasta işinizi görebilir) ekleyin ve 4-5 dakika, kıvamı krema torbasından sıkılacak kadar sertleşene kadar, çırpın.
3. Kremanın yeterince katılaştığından emin olunca krema sıkma torbasına yerleştirip soğuk cupcakelerinizin üstünü kaplayın.