Hemen tarife geçelim:
Ben bu tarifin 1/4'ünü yaptım. Yani 1 yumurta ve diğer malzemelerin dörtte birini kullandım ve 4 tane cupcakeim oldu. siz de 14-16 tane cupcake elde edersiniz.
Vanilyalı Kek için:
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 çay bardağı süt kreması (zorunlu değil, isterseniz)
- 1.5 su bardağı şeker (bana bu ölçü tatlı geldiği için 1 subardağı kullanıyorum)
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- vanilya
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kullanacağız. Şeker ile yumuşak tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurta sarılarını ekleyin ve iyice karışana kadar yüksek devirde karıştırın. Bu karışıma labne, krema ve vanilyayı da ekleyip yine homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yine homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta 1 tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar mikserin en hızlı devrinde iyice çırpın. Kar gibi olmuş yumurtalara unlu karışımı ekleyin ve bir spatula veya kaşık yardımı ile homojen bir görüntü elde edene kadar aynı yönde karıştırmaya özen göstererek yavaş bir şekilde çırpın.
Hamuru eşit bir şekilde cupcake kalıplarına dökerek 175C önceden ısıtılmış fırında keklerin üzeri kızarana kadar pişirin. 20 dakika sürmüyor bile pişmeler, bu yüzden arada kontrol etmekte fayda var.
Kekleri fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatalı Dolgu:
- 150 gr beyaz çikolata
- 150 gr sıvı krema
- 50 gr tereyağ
- bir tutam tuz
Hazırlanışı:
1. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırın. Sıvı kremayı küçük bir tencerede kaynamamasına özen göstererek iyice ısıtın ve içine tereyağı ile çikolataları ekleyin. Çikolatalar eriyip karışım homojen olana kadar karıştırın.
2. Karışımı soğumaya bırakın. Ganajı dolgu kreması olarak kullanacağınız için kekin de soğuk olmasına dikkat edin, yoksa içinde eriyip gidiveriyor:)
Sütlü çikolatalı Kaplama Kreması:
- 3 yemek kaşığı labne peyniri (oda sıcaklığında)
- 3 yemek aşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 200 gr sütlü çikolata
- 200 gr sıvı krema
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası veya krema sertleştirici
Hazırlanışı:
Sıvı kremadan 1 çaybardağı alıp, ufak bir tencerede kaynatmadan iyice ısıtın, ocaktan alın ve içine ufak parçalara ayırdığınız çikolataları ve tereyağını ekleyin. Çikolata ve tereyağı iyice eriyip karışım homojen olana kadar karıştırın. (gerekirse ocağa değdirmeden tencereyi biraz üstte tutarak ısıtırsınız.) Bu karışımı soğuması için bir kenara alın (veya benim gibi sabırsızsanız dolaba koyun ve arada karıştırın)
Derin bir kapta labne peynir ve kalan kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın ve içine soğuyan çikolatalı karışımı ekleyin. Önce yavaşça 1 dakika kadar çırpın ve 3-4 dakika hızlı devirde katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Cupcakelerin içini beyaz çikolatalı karışım ile doldurup üzerine de bu çikolatalı kremadan sıkabilirsiniz.
Cupcake Nasıl Doldurulur? diyorsanız "buraya" tıklayın.