5 Mart 2013 Salı

Kremalı Bonfile ve Fırında Mantar



kremalı et tarifi

Bir süre ev dışında kaldığımdan bir süredir de annem yanımda olduğundan yaklaşık 1 aydır yemek yapmıyorumdur. Annem sağ olsun, ne istesem pişiriyor, ev dışındayken de zaten 3 öğün yemeğim geliyordu, beğenmezsem dışarıdan getiriyorlardı. Ama baktım bugün babam bir sürü mantar ve et almış, onların hafif yemeklerini yapmalarını bekleyip kendime şöyle lezzetli kremalı bir bonfile ve kaşarlı mantarla ziyafet çektim.

Denemek isterseniz az malzeme ile hem çabucak hem de çok lezzetli yemekler elde edeceksiniz.

Bu yemeğin yanına bence güzel tercihen zeytinyağı veya buharda pişmiş bir pirinç pilavı da yakışırdı. Krema, kaşar ve parmesandan dolayı tereyağlı pilav aşırı ağır gelirdi sanırım.  Ben zaten çok aç olmadığımdan hiç girişmedim o işe.

Genelde et veya tavuk sosunu kremalı yapıyorsam içine sebze eklerim, ama bu sefer sadece kremalı yemek istedim nedense. Çok uzatmadan tarife geçiyorum, fotoğraflar gün ışığında olmadığın pek iyi değiller, idare edin. :)

Kremalı Bonfile


  • 4 adet mümkünse oda sıcaklığında bonfile veya antrikot
  • 1 paket süt kreması
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • tuz, karabiber, maydanoz
etleri marineedilmiş almadıysanız, her iki tarafına tuz ve karabiber dökerek 1 yemek kaşığı zeytin yağı  dökülmüş tavada iki tarafı da pişecek şekilde pişirin. Eğer elektrikli ızgaranız varsa onda da yapabilirsiniz.

etler piştikten sonra, aynı tavanın yağını biraz süzüp kremayı, sirkeyi ve soya sosunu ekleyip krema kaynayana ve hafif kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Dikkat edin krema çok pişerse sadece yağa dönüşüyor. :)

Seviyorsanız üzerine maydonoz veya roke ekleyebilirsiniz.


Fırında Kaşar ve Parmesan Peynirli Mantar

  • Tepsinizi dolduracak kadar mantar
  • Mantar adedi kadar küp kaşar dilimleri veya 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Rendelenmiş parmesan
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Mantarları yıkayıp saplarını ayırın. (sapları daha sonra başka yemekler için kullanabilrsiniz)

Biraz kuruduktan sonra zeytinyağı ile yağladığınız fırın tepsisine dizin 200C fırında 15-20 dakika mantarlar hafif kızarana kadar pişirin. 

fırında kaşarlı mantar

Daha sonra fırından alın ve üzerlerine 1'er küp kaşar ekleyin. İsterseniz parmesanı da şimdi ekleyebilrsiniz ben 10 dakika daha böyle pişirip bir de parmesanla pişirip parmesanlar çok yanmasın diye.

fırında kaşarlı mantar


fırında kaşarlı mantar

Peynirler de kızardıysa mantarlarınız da hazır. 

Etle beraber sunacağınız gibi sade de tüketebilirsiniz.



tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...