Yine 1 ay önce yapıp yayınlamayı unuttuğum bir tarif. Limonata gibi, limonlu tatlı cupcakeler yaptım. Kekleri biraz limonata ile ıslattım ve peynirli ve limonlu krema ile kapladım. Üzerlerine de 1 dal vişne...
Bende krema sertleştirecek bir şey kalmadığı için biraz kıvamsız oldu kremam ama lezzeti mükemmeldi, anında bitti.
Limonlu cupcakelerin tarifine de hemen geçiyorum:
LİMONATA CUPCAKELER
Malzemeler:
Kek:
- 2 yumurta
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
- 2.5 su bardağı un (yumurtalar büyükse yarım su bardağı daha ekleyin)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- yarım limon suyu
- 100 gr (yarım paket) labne, 100 ml sıvı krema(yarım paket) veya bir çay bardağı ayran (2 yemek kaşığı yoğurda su ekleyip çırparak yapın)
Labneli, Limonlu Krema
- 1 paket labne peyniri (200 gr)(soğuk)
- 1 paket süt kreması(soğuk)
- 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri(damak tadınıza göre artırın)
- 1 limon kabuğu rendesi
- Kremayı sertleştirmek için krema sertleştirici veya 2-3 yemek kaşığı toz krema
Islatmak için
- 1 limonun suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon likörü(tercihen)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Krema:
Kremayı sertleşene ve hacmi artana kadar 4-5 dakika yüksek devirde çırpın. Pudra şekeri, krema sertleştirici, peynir ve limon kabuğunu ekleyin ve iyice karışana ve kremanız süslemek için uygun bir kıvam alana dek yüksek devirde çırpın. Kekler pişene kadar dolapta bekletin.
Kek
Fırını 170 C'ye ayarlayın.
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
Ayrı bir kapta tereyağını krema kıvamı alana dek iyice çırpın. Şekeri ekleyin ve 4 dakika daha yüksek devirde çırpın. Labneyi ve limon suyunu ekleyip karışana dek çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpın.
Karışıma unlu karışımı ve limon kabuklarını ekleyip, düşük devirde un karışana dek karıştırın. Fazla ve yüksek devirde çırpmayın, sıvı karışımın unu yemesi yeterli.
Hamuru cupcake kalıplarına paylaştırın.
170C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Limonata:
1 limonun suyunu sıkın ve 1 çaybardağı su, 1 yemek kaşığı likör ve 3 yemek kaşığı toz şeker ile şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Cupcakelerin hazırlanışı:
Soğuttuğunuz cupcakeleri Limonlu su ile bir mutfak fırcası yardımı ile hafifçe ıslatın. Üzerlerine kremaları sıkın ve ince dilimlenmiş limon ve herhangi bir meyve ile süsleyin.